Tájékoztató az Intézet távoktatásának szabályairól

Kedves Hallgatók!

coronavirusMint minden egyetemi intézetben, az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetében is 2020 március 23-tól határozatlan időtartamig az oktatás minden kurzusunk esetében távoktatás formájában valósul meg.

1. A hallgatókkal való kapcsolattartás és a távoktatás oktatási eseményeinek elsődleges színtere a CooSpace felülete lesz. Minden további oktatást segítő online eszköz elérhetősége az adott kurzus CooSpace színterén lesz közzétéve.

2. Az online hang- és videóalapú konzultációra Intézetünk a Microsoft Teams csoportmunkaszoftvert választotta. (A szükséges eduID egyetemi regisztrációját és a Microsoft Teams szoftver telepítését lásd a mellékletben). Minden kurzus minden csoportja az adott CooSpace-színtéren fogja megtalálni a szükséges Microsoft Teams-csoport (-csatorna) linkjét.

3. A tantermi előadásokat az előadások anyagának (szöveggel vagy hanggal) annotált közzétételével váltjuk ki. A PDF fájlokat és a videóanyagok elérhetőségét a CooSpace-színtereken tesszük közzé legkésőbb az előadás előtti napon. Az előadók az előadások órarendi ideje alatt online rendelkezésre állnak konzultációs célra.

4. A laboratóriumi gyakorlatok távoktatása önálló otthoni munkával történik. A szükséges segédanyagokat és a videók elérhetőségét a kurzusok CooSpace-színterén tesszük közzé. A laboratóriumi gyakorlatok teljesítése határidős CooSpace-tesztekkel és a kitöltött jegyzőkönyvek föltöltésével valósul meg. A gyakorlatvezetők a gyakorlatok órarendi ideje alatt online rendelkezésre állnak konzultációs célra.

5. A szemináriumok távoktatása a szemináriumok órarendi idejében a szemináriumvezetők és a hallgatók online részvételével folyik. A szükséges segédanyagokat a kurzusok összevont CooSpace-színterén tesszük közzé. Alapeszköze a CooSpace megfelelő fóruma, hang- és videóalapú kommunikációs igény esetén pedig a Microsoft Teams. A szemináriumok teljesítése határidős CooSpace-tesztek kitöltéséhez van kötve.

6. A vizsgák és egyéb számonkérések pontos módjáról a hallgatókat később tájékoztatjuk. Az eddig megszerzett pontokat, bónuszpontokat figyelembe vesszük.

Közös célunk, hogy a koronavírus okozta helyzet ellenére a félévet minden kurzusunk esetében eredményesen tudjuk zárni a szükséges ismeretek átadásával és elsajátításával.

Prof. Dr. Peták Ferenc
Intézetvezető egyetemi tanár

logo hun s