Ismét Nobel-díjas tudós érkezik Szegedre, 2015-ben már harmadszor

Erwin Neher és Tim Hunt után ismét Nobel-díjas vendéget köszönt Szeged, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja (SZBK). Eric F. Wieschaus amerikai fejlődésgenetikus – Nobel-díját 1995-ben kapta a korai embrionális fejlődés genetikai szabályozását feltáró kutatásaiért -- számára már nem ismeretlen város Szeged, hiszen kedves kollégája és barátja Szabad János, az SZTE Általános Orvostudományi Kar fejlődésgenetikusa. A magyar professzor meghívására már többször járt hazánkban és városunkban is, legutóbb a 9 Nobel-díjas tudós részvételével, Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulójára rendezett konferencián találkozhatott vele a szélesebb közönség 2012-ben.

Eric Wieschaus 2012Eric F. Wieschaus Szegeden 2012-ben

Az amerikai tudós most öt napot tölt elsősorban a Tisza parti városban a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány meghívására 2015. november 4-e és 8-a között.
Eric F. Wieschaus részt vesz a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) éves programján, a VI. Nobel-díjasok, Szent-Györgyi Ifjak, Diákok, Tanárok és Mentorok Találkozóján, ahol előadást is tart 2015. november 6-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Részletek és a program >>