3D Slicer Szegeden

A kialakult jó munka- és baráti kapcsolatnak köszönhetően Steve Pieper PhD, a 3D Slicer nyílt forráskódú, ingyenes, orvosi képfeldolgozás/képrekonstrukciós szoftver (www.slicer.org) fejlesztésének a vezetője elfogadta meghívásomat, a jövő hét elején Szegeden lesz.

Szeptember 26-án, hétfőn, 14 órai kezdettel, a SZAB nagytermében tart összefoglaló előadást a szoftver képességeiről, orvosi alkalmazásairól. Ezután magyar, elsősorban egyetemünk kutatói prezentálják azon eredményeiket, melyek képfeldolgozáson, képrekonstrukción alapulnak.

Kedden, szeptember 27-én, az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetben lesz lehetőségük az érdeklődőknek Steve instruálása mellett a szoftver kipróbálására. Az érdeklődés függvényében 1, vagy 2 alkalmat tervezünk tartani, a késő délelőtti, illetve a kora délutáni órákban.

Szerdán, szeptember 28-án, 10:30-tól a Számítógépes Grafika tanszéken, az Árpád téren tart Steve szemináriumot a Slicer működéséről, programozói szemmel, valamint délután az Irinyi épületben egy két órásra tervezett gyakorlatot, ahol megmutatja, hogyan lehet plug-int írni, és illeszteni a Slicerhez.

Bővebb (angol nyelvű), mindig friss információ az alábbi oldalon található:
http://www.na-mic.org/Wiki/index.php/Events:2011_Hungary_Slicer_Training

Várunk minden érdeklődőt!
Nagy Attila PhD és az
Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet